Зелени травњак на сваком спрату у Сингапуру

Смештен у бујном засаденом стамбеном комплексу у Сингапуру и окружен дрвећем, овај зелени модерни дом има за циљ да апсорбује дух свог окружења. Тревосе Плаце је завршен коришћењем лабораторије А Д.

"Ова жеља да се прошири сајт, осећај лака динамика и мирења, представља изазов, с обзиром на претходно формулиране захтјеве власника", објашњавају архитекте.

Зелено становање треба прилагодити потребама породице вишег генерације. Ово се постиже пројектовањем релативно компактне зграде са двориштем и базеном. Врхунац структуре су пешачке стазе завијене око спољне фасаде и окружују кућу у травњаку.

"Поред лаког проширења куће на парцели, ова дуга веранда је проширење за поједине собе", додају архитекте. Веранда наставља траг травњака до крова.

Кућа има три етаже, свака има заједничку просторију и приватне собе. Велики прозори и клизна врата на сваком спрату пружају природну вентилацију и освјетљење, као и приступ траци травњака са сваког нивоа.

Фотографије Масано Цавана.

Гледајте видео: Jacqueline Kennedy: White House Tour - Documentary Film

Оставите Коментар