Мрачна 50-годишња кућа у Сингапуру је трансформисана

Ова кућа кућишта, која се налази у Тхомсону у Сингапуру, изгледала је потпуно другачије, пре него што је пала у руке дизајнера компаније Ателиер М + А. Била је то 50-годишња кућа која се распадала, где је било врло мало природног светла и природне вентилације, што је типично за масовну изградњу у тој области. Да би решили проблем, дизајнери су дизајнирали отворени терас, који омогућавају приступ сваком углу куће природним светлом и свежим ваздухом, што је неопходно у топлим климатским условима.

Фасадни прозори који се разликују по величини пружају поглед на околне пејзаже. Фасада и прозори поуздано штите кућу од кише. За стварање контраста са бијелим површинама, они су обојени црном бојом.

Кућа се налази на малој парцели, тако да се станари не осећају потлачени, има клизна стаклена врата која визуелно шири унутрашњост на излазу на терасу и двориште.

Са предње стране дворишта можете видети пут до кухиње, која се налази на задњој страни куће.

Приступ дворишту може се лако затворити или, напротив, отворити за обједињавање целог простора. Стаклена врата помажу да се унутрашњост првог спрата одржи светло и пространо.

Један дуги низ степеништа повезује све подове, а такође ствара визуелни ефекат континуитета, гледано одоздо према горе.

Фотографије Роберт Так и Масаки Харимото.

Гледајте видео: Karatbars Income 12 Weeks to Financial Freedom with Karatbars Gold Savings Plan Karatbars Income

Оставите Коментар