Високи вањски плафони трансформишу мрачну кућу

Власници мрачних станова из Сиднеја окренули су се тиму дизајнера Цартервиллиамсон Арцхитецтс са захтевом да доведу природније осветљење у свој унутрашњост, али нису очекивали да ће проширити простор.

Дизајнери су донели изванредну одлуку: дати плафону облик крова са ниским профилом на јужној страни. Тераса куће је окренута јужној страни, али пронађено решење је помогло да се заборави проблем који је произашао из овога. Нови облик плафона преноси светлост са сјеверне стране, а низак профил не спречава прозоре, који такође имају сјеверну страну, да буду додатни извор осветљења. Како је пројекат напредује, дизајн плафона назван је "светлосни топови" у част онима који су изградили манастир Ла Тоуретте, изграђен од стране архитекта Ле Цорбусиер, па је тако и име пројекта - "Кућа са лаким топовима".

У процесу рада, морали смо да се одмакнемо од првобитног плана и подвргнемо још 22 квадратних метара М. За промене. метара кућишта (око 237 квадратних метара), што је омогућило стварање функционалних зона у расположивом простору.

Избор боја за ентеријер купаца (оба су доктори хемијских наука) пали су на строгу комбинацију беле и црне боје.

Двориште је формирано на раскрсници другог и првог спрата куће, омогућавајући дневном светлу да уђе у просторију.

: Давид Ицке Дот конектор ЕП 4 са титловима

Оставите Коментар