Вертикални поткровље са степеницама у духу Есцхерових дела

Ова бивша зграда железничке станице у Милану претворена је у велики вертикални поткровље заједничким напорима архитеката Вестваиа и дизајнера ентеријера Стефано Павиа. А ако је спољна зграда, очигледно изграђена негде између 1920. и 1924. године, одлучено остати у оригиналном облику, ентеријер је доживео драматичне промјене. Сва унутрашња декорација је уклоњена, након чега је било неопходно замијенити изолацију, поправити комуникације, извршити санацију и потпуно ажурирати унутрашњост (почевши од подрума и завршити кровом и таваном). Промена изгледа, кретање степеништа, додавање нових подова и поновна изградња поткровља, корисни простор је повећан на 60 квадратних метара.

На поду нема ничег непотребног, тако да простор изгледа много пространије.

Пошто су купци добивали "добро", градитељи су хтели да остваре своју главну идеју - мердевине, дизајниране као М.К. Асхер. Након уклањања свих старих завршних облога, створили су конструктивно одвојен централни пивот реновиране просторије, који се протеже на више од пет спратова. Ови спратови међусобно повезују двије одвојене лестве које се налазе дуж зидова лежаја.

Врло уским степеништима трчање у зигзагама из подрума до четвртог спрата, повезујући трпезарију, кухињу и трпезарију, као и дневну собу, купатило и учење.

Гледајте видео: YTONG: Horizontalni serklaž ili nenosivi nadvoj

Оставите Коментар