Кућа балансира од Луиги Росселли Архитекте

Луиги Росселли Архитекте су пројектовале балансну кућу у релативно новом предграђу на сјеверној обали Сиднеја (Аустралија), који се састоји од два дела: један на врху друге. Горња спаваћа соба "лебди" изнад доње, гдје се налази укупна породична површина.

Горњи спрат је прекривен белим дрветом, који делимично подсећа на жалузине, а доњи под је основни темељ тамно црвене цигле. Бела спаваћа соба изгледа као крило које лебди изнад базена.

Уграђени роштиљ Елецтролук инсталиран у једном од зидова дворишта.

Високи стропови са дрвеним гредама стварају отворену и светлу породичну собу која је украшена меком намјештајем коју је одабрала Александра Донохуе за Децус. Клизна партиција додаје архитектонски елемент у простор.

Површина тамних храстова и челичних ограда нарушава равнотежу белих зидова.

Спаљене плочице су постављене на пристаништу на улазу, формирајући легло; Ово је прва ствар коју гости виде када дођу.

Фотографије које су снимили Едвард Бирцх и Јустин Алекандер.

Оставите Коментар