Бразилски дворац од три материјала

Такозвана резиденција Итахие, креирана од стране ДТ Естудио, налази се изван Сао Паула, Бразил, и има јединствени дизајн, у чијем се развоју користе сопствени материјали за сваки спрат: опека за први, чврсти бетон за другу и плаву металну плочу за трећу. Поред жеље да се идентификују три одвојена нивоа, избор материјала узима у обзир њихову снагу и топлотну проводљивост.

Површина куће је 330 квадратних метара (око 3.552 квадратних метара), узимајући у обзир сва три нивоа, укључујући и доњу, на којој се налазе гаража, вешерај и остава. На другом спрату се налази кухиња, дневни боравак и простор за рекреацију. На крају, трећи спрат је резервисан за породичну собу и три спаваће собе.

Аутомобили су паркирани испред куће, док се отворена тераса налази иза.

Горњи спрат је изнад дворишта, формира наткривену веранду и сјењен дио врта.

Бели керамички зид штити веранду од зрака сунчевог заласка, а истовремено ствара фантастичне обрасце.

Део дневног боравка има дупли плафон, који обезбеђује вентилацију и омогућава додатну природну светлост. Зидови готовог бетона комбиновани су са другим, белим, одржавајући равнотежу у дизајну собе.

Слике Едуарда Кастела.

Гледајте видео: Kent Hovind - Seminar 3 - Dinosaurs in the Bible [MULTISUBS]

Оставите Коментар