Прекрасна кућа са стакленим двориштем и фасадом

Ова кућа у предграђу Хирошиме (Јапан), изграђена око добро одржаване дворишне куће, истиче се против опште позадине захваљујући прозирној стакленој фасади. Архитекти из бироа за дизајн Хиросхи Накамура и НАП-а донели су ову одлуку због разлога: овај дизајн је попут етеричног чаролија који одваја кућу од високих зграда око себе, као да је свеж ваздух у дубинама великог града. Становници могу гледати градску вреву, уживајући у унутрашњем миру куће, чији се унутрашњост одваја од околног свијета и истовремено је повезан с њим. Стаклена фасада се испоставила толико масивна да су само челични завртњи могли издржати тежину.

Кућа заузима земљиште са површином од 224 квадратна метра, стегнутим са свих страна високоградње. Контраст са околним кућама је једноставно невероватан - очигледна лакоћа стаклене фасаде не дозвољава конструкцији да "потоне" у море бетона.

Паметно обликовано оптичко стакло било је толико транспарентно да кроз цигле можете видети дрвеће у унутрашњем врту.

Клизна стаклена врата у свакој соби омогућавају становницима да имају блиски контакт са уређеним двориштем.

Стаклени зидови настављају се унутар зграде, стварајући раздвајање између функционалних простора без ограничавања приступа природном светлу.

Унутрашњост, иако углавном израђена од стакла, показала се изненађујуће мрачним - овај ефекат је последица доминације црних мат површина. Сунчев блесак ствара повољну атмосферу у дворишту - погодност да светло не затвара очи.

Пливање у базену у дворишту, становници могу уживати у сенци створене од стране дрвећа, а не смеју се радозналих сусједа.

Бити заштићен од директне сунчеве светлости, ентеријер ће бити хладно место у врућем љетном дану.

Ови задивљујући погледи показују како се кућа мења током дана. Пролазак кроз стаклену фасаду, сунчева светлост ствара све врсте оптичких ефеката, при чему природа зависи од угла у којем пада светлост.

Гледајући из ове просторије, тешко је рећи где се животни простор завршава и почиње двориште.

Иако се унутрашњост већине куће користи за модернизацију и минимализам, дрво се користи у декорацији трпезарије - ово рјешење "омекшава" унутрашњост и даје простор традиционалнијем изгледу.

Међутим, то није битно само естетика - груба површина и оштра текстура дрвета помажу прикривању просторних ормара за складиштење производа.

Умјесто високих зграда из ових спаваћих соба, можете се дивити врховима дрвећа који расте окружен чистим стакленим зидовима.

У свакој соби нема прозора окренутих ка зиду стаклених блокова. Иако ово купатило такође има и прозоре, високи зидови овог патиоа штите простор од пратећих очију. Купатило и други функционални предмети су подигнути изнад пода како би се обезбедио најбољи поглед са прозора.

Шетајући дуж стакленог зида и гледајући његову површину, можете видети како су изобличења одозго- ваних зграда изобличена.

Пролазећи кроз чашу фасаде, сунчеви зраци су бизарно прекривени.

Стаклени блокови мењају светлост која пролази кроз њих непрепознатљив - постаје хладна, флуидна и динамична - управо онаква каква би пролазила кроз лед.

Сваки блок је јединствен. Унутрашња перфорација је дизајнирана да одговара челичном оквиру - ако није, стаклени зид би се срушио под сопственом тежином.

С обзиром на ову пажњу на детаље, уопште није изненађујуће што је сваки ентеријер ове куће способан да производи такве инспиративне слике.

Гледајте видео: JEDINA KUĆA SA RAVNIM KROVOM U LJESKOVI

Оставите Коментар