Викторијанска кућа у источном Лондону се ажурира.

Власници ове приватне куће у Парку Вицториа (Еаст Лондон, Јужноафричка Република) окренули су се архитектури Тамира Аддади са захтевом да развију пројекат за санацију првог спрата, за који су већ дуго сањали да се прошире и удобније за живот. Касније се на листи захтева појавила још једна ставка: поред додатних квадратних метара, купци су желели отворенији поглед на башту дворишта.

Са старим изгледом, купатило са помоћном собом налазило се на задњој страни куће, готово у потпуности затварање погледа на врт из кухиње и значајно ограничавање приступа соби природном светлу. Поред тога, пошто се баштин налазио изнад нивоа првог спрата, било је могуће ући само кроз пролаз кроз терасу и до кратког уског степеништа. Било је могуће уклонити и недостатке првобитног распореда, изградњом малих екстензија на тераси и премјештањем купатила и помоћне просторије испред куће. Ово "цастлинг" је омогућило опремити у задњем дијелу куће пространи дневни боравак са приступом реновираном вишенамјеном дворишту. Трпезарија, због чега је реконструкција првобитно започета, сада се налази испред куће - на самом месту где је била дневна соба.

У башти, градитељи су морали да уклоне прилично велики слој земље како би створили асфалтну зону, која је чинила један део из дневне собе. Такође су постављене клупе, а зидови и лонци са биљкама су обојени бијелим да би створили атмосферу чистоће и свежине.

Гледајте видео: Jacqueline Kennedy: White House Tour - Documentary Film

Оставите Коментар