Модерна кућа са уметничким студиом у Сијетлу

Разговарајући са дизајнерима из Хелиотропе Арцхитецтс, пројекат њиховог будућег дома, који је наручио његов пар у Сијетлу (Васхингтон, САД), представио је читаву листу захтјева специјалистима. Пре свега, нова кућа морала је бити модерна. Пројекат је требао укључити уметничку радионицу и крило за пријем гостију. Ентеријер треба да има довољно природног светла, а атмосфера би требало да буде слична уметничкој галерији. Коначно, у самој атмосфери, било је неопходно одржати деликатну равнотежу између осећаја самоте и присуства комуникације са спољним светом - стога би унутрашњи простори куће требало да комуницирају са локалном заједницом.

Било је могуће узети у обзир све жеље купаца захваљујући нестандардном распореду: зграде су распоређене наоколо, тако да су се мењале са подручјима локалног подручја. Унутрашњост се испоставило светло и непрецизно: из дворишта - као и из дворишта иза куће - читав први спрат се може видети.

Један од зидова у дневној соби је у потпуности заузет књижицом по мери - пазите на то како светлост протиче кроз празан горњи ред полице. Подови су израђени од различитих материјала - на неким мјестима то је само сјајни бетон, на неким мјестима - плочица и морска дрвена подна облога. Ово решење вам омогућава да визуелно разликујете функционалне зоне.

Тешко је да се не заљубите у намештај који су купци одабрали - тако добро се уклапа у унутрашњост куће.

У главном купатилу, сва пажња се причвршћује на орманима црвеног канадског кедра и јапанског купатила, са којом савршено хармонизује бледо зелено-плава плочица.

Уметнички студио налази се у продужетку једне и половине висине под гребенским кровом. Продужетак је директно повезан са дневним боравком, тако да је визуелно одвојио простор студија, био је "спуштен" испод нивоа главног стамбеног простора. Да бисте дошли до радионице, морате да идете низ степенице.

Гледајте видео: Calling All Cars: The Blonde Paper Hanger / The Abandoned Bricks / The Swollen Face

Оставите Коментар