Пројекат Кооионгкоот Роад из архитектуре Б.Е.

Кооионгкоот Роад Ресиденце у Хавтхорне, Аустралија је минималистичка кућа дизајнирана од стране Б.Е Арцхитецтуре. Налази се на малој парцели, троспратна зграда има компактну структуру, ипак обезбеђује два дворишта одједном, окренута према сјеверу. Биљке постављене око периметра отворених тераса пружају заштиту од радозналих погледа суседа. Унутрашња дворишта су претворена у оригинална "зелена острва" - тако, из прозора свих просторија куће налазе се погледи на цветне вртове, захваљујући којима чак и живите у центру града можете се осјећати окруженим природом.

Палета боја материјала који се користи у завршној обради је био одговор на жељу купаца да добију светао животни простор испуњен чистом естетиком. Кључни дизајнерски елемент у спољашњости куће су матиране површине метала у црној боји. На предњој фасади обложени металним плочама, они се замењују са огледалним површинама прозора у црним челичним оквирима, окружујући целу конструкцију ланцем. Слични елементи се успјешно "навикнули" у кућу, интегришу се у унутрашњост кухиње. У дизајну намештаја у дневној соби такође су претучени мотиви које смо забележили у декорацији фасаде.

Иза танких челичних врата капија је постављена дуж ивица баштенских биљака, што доводи до високих улазних врата, такође прекривених црним металним лимовима. Прозор на плафону служи као извор светлости на степеништу која води до куће. Ова одлука одражава концепт унутрашњости куће: велики број прозора и прозора подстичу становнике да се увек крећу ка светлу.

Гледајте видео: ДАЛИ Е ОВА НОРМАЛНО?

Оставите Коментар