Кућа у индустријској четврти у Амстердаму

Приликом пројектовања ове куће, која се зове Лофтхоусе И, главни извор инспирације за дизајнера од Марц Коехлер Арцхитецтс био је индустријски пејзаж амстердамских индустријских зона. Ова околност објашњава минималистички приступ дизајну екстеријера, што је назначено у дрвеним оквирима црне боје, вертикалне оплатне плоче и великих прозора. Што се тиче распореда, купци су се више одлучили за одлазак од класичне шеме, као да је "окренуо", тако да се спаваче собе налазе на првом спрату, а собе за размјену времена - на другом и трећем. Локација кухиње, трпезарије и дневног боравка на спратовима омогућила је да се обезбеди најшири могући поглед на луку.

Пројекат куће темељи се на архитектонском концепту Суперлофтс-а, који омогућава да се потпорне конструкције постављају у типичан дрвени оквир на било који жељени начин. Поред тога, структура оквира за такве куће може знатно смањити вријеме изградње.

Док се пењете широким даскама на фасади замијените их ужим, додајући по изгледу куће атрактивности.

Распореди овог степеништа, постављени на захтјев купаца у унутрашњем атрију куће, повезују стамбене просторе "се преклапају" једни друге. Ако се пењеш кроз њега, осећаш се као лик видео игре.

Да би визуелно проширили животни простор куће, одлучено је да се дизајнира у подјелу - тако да су собе са леве и десне степенице биле на различитим нивоима релативно једни према другима. Осим тога, захваљујући овом изгледу, простор сусједних пода је у линији видљивости.

Градитељи су такође покушали да што више постану зелени и нехлапни, постављањем соларних панела на кров, вентилацијом опремљеним мониторингом нивоа угљен-диоксида и МЕВ-ом, грејаним подовима и повезивањем куће са системом централног грејања како би се смањила потрошња енергије.

Гледајте видео: ČAČAK ZA VREME NATO BOMBARDOVANJA

Оставите Коментар